ETUSIVUDRSKIRJOITUKSIAMEDIAKEIKATVIERASKIRJAIN ENGLISH

KIRJOITUKSIA: Studiosessiot Tuusulassa 19. - 21.1.2007

Sanotaan, että edellinen ilta määrittää matkan luonteen. Tämä pitää kohdallamme kyllä täysin kutinsa. On perjantai 19.sta päivä tammikuuta ja olemme menossa Petterin ja Patikan kanssa Helsinkiin nauhoittamaan tulevan promo ep-levymme kitara ja baritonikitara osuuksia.

Nyrkkiote

Auto, tuo yhteiskuntamme hyvinvointia symboloiva liikkumaväline, on meidän tapauksessamme merkkiä ooppel ja vuodelta 1984, eli vain pari vuotta meitä nuorempi ja toimivuutensa osalta täydellinen symboloimaan krapulaista penistä. Pelko jota, osuvammin voisin kuvailla sanoilla hienovarainen epävarmuus, osoittautui todellisuudeksi klo 13.00, kun matkamme ensimmäinen startti epäonnistui ja kuskin seikkailumieli katosi realiteettien tieltä: auto tulisi työntää käyntiin jokaikinen kerta.

Plan B

Vitut Patikasta. Juna lähtee viiden aikoja. Kosolti aikaa hankkia pullo, passikuvat ja ruokaa, maksaa parit laskut ja hankkia petterille väärennetty veeärrän viisumi. Onneksi rahasta ei ole pulaa. Ystävien kesken kaikki on yhteistä, niin myös kantamukset. Patikka tulee mukaan viimeiselle etapille avuksi, eli kantaa Ollin baritonin anttilasta
asemakadulle ja valittaa ihan vitusti sitä kun se on painava. Meillä onmukana 4 kitaraa, kaksi isoa matkakassia, kamera ja Patikka. Asemalla syömme makkaraperunat. Grillinpitäjä on selvästi oivaltanut nälän, turistin ja tuntemattoman kaupungin yhdistelmän annoksiensa kokoa miettiessään. Meitä ei juurikaan jaksa kiinnostaa. El tiempo polttelee laukussa ja tunnen Helsingin imun.

Valtion rataverkosto

338 000 neliökilometriä ja maailman hitaimmat junat. Allergiakopin löytäminen oli paras yksittäinen sattumalta tapahtunut asia ehkä kuukausiin.

Avaruusrakettimatkailun ravintolavaunu

Elämä on hidas kuolema. Se tuntuu nopeammalta kun menee lujaa. Perillä tapaamme universaalin rakkauden asiantuntijan, Milkan, jonka velvollisuuksiin kuuluu mm. majoittaa meidät. Matkalla malmille hän kertoi, että ilmastonmuutos on jo tapahtunut, eikä asialle ole juurikaan mitään tehtävissä. Ajattelin, että voihan paska, mutta mietittyäni minuutin pidempään, tajusin etten välittänyt siitä paskaakaan. En kehdannut vain sanoa sitä ääneen, sillä jotkut antavat turpaan jos yhteisistä asioista ei välitä. Malmilla päätämme tyytyä paikalliseen räkälään, eli lähiöpubiin. Tapaamme siellä paikallisia, jotka sanoivat asuneensa malmilla koko ikänsä. Heitä oli kaksi ja he täyttivät pari vuotta sitten yhteensä 100 vuotta. Minkäänlaisia elämänohjeita emme heiltä saaneet, josta voimme tavallaan päätellä, että heillä on asiat varsin vitun hyvin.

Tuusula

Olemme aikataulusta jäljessä noin viisi tuntia. Teemu hallitsee tilannetta ja meillä on täysi luottamus häneen. Asiat hoituvat suunnattomalla nopeudella, jotta hävitetty aika saadaan takaisin. Yön kynnyksellä olemme molemmat, Petteri ja minä, sietämättömässä humalassa, eikä Teemu kestä enään, vaan päättää määrätä meidät autoon ja hyppää itse puikkoihin ja ajaa meidät nopeusrajoituksia noudattaen kymmenessä minuutissa Tuusulasta kallioon. Seuraamme häntä pubiin kuin apinat joilla on flipperi aivojen tilalla. Saamme nauttia yhden oluen ennenkuin valomerkki pilaa iltamme ja joudumme siirtymään Teemun kämpille etsimään rakkautta. Päätös olla menemättä Helsinkiin jatkamaan oli minun mielestäni täysin järjetön, mutta olen oppinut tekemään juuri päinvastoin kuin miltä tuntuu.

Tuusula 2

Tilanne on hajonnut totaalisesti käsiin, mutta sitä ei voi myöntää. Muusikko on yhtäkuin jätkä, joka ei myönnä. Väänämme kuusi tuntia paskaa ja ryvemme siinä ja hieromme sitä toistemme naamaan ja vihdoinkin asia ratkeaa sillä, että minun junani lähtee. Tikkurilassa poltan röökin ja mietin taas kerran maailmaa ja sitä, miten edellinen ilta määrittää paluun luonteen.

Kuopio (2 päivää paluuni jälkeen)

Petteri soittaa. Hän on viettänyt vapaapäivän ja kuunnellut kaiken tuorein korvin. Tilanne ei ole täysin perseestä, vaan jopa lohdullisen hyvä. Minä ymmärrän mitä hän sanoo minulle ja kysyn, koska hän tulee Kuopioon. Hän
vastaa ettei tiedä.

Jatkuu TÄRINÄNI osa kakkosessa...

-m


KUVIA: