ETUSIVUDRSKIRJOITUKSIAMEDIAKEIKATVIERASKIRJAIN ENGLISH

KEIKKAPÄIVÄKIRJA: Henry`s Pub, Kuopio 13.1.2007

"kiitos, sehän meni melkein hyvin"

Torstaina päivällä Henry's pubin Hannu-setä soitti ja pyysi keikalle lauantai-illaksi illan bändin peruttua oman keikkansa. "Minä piän teijät viinoissa." Tottakai tullaan mutta ootappa vähän, soitan kuusi puhelua. Soitin, eikä kaikki olleet kovin innoissaan äkkikeikasta, mikä on ymmärrettävää kun edelliset koko bändin treenit sijoittuvat edellisen vuoden marraskuulle. Mutta, routa se porsaan kotiin ajaa, ja ilmainen viina rokkarin keikalle. Eli keikalle siis!

"onko yleisöllä kivaa?"

Joulukuun alussa käydyn Helsingin nauhoitussession jälkeen on ollut tilaisuus vetäytyä sävellystyöhön joka on syynä tähän vallinneeseen koko bändin treenitaukoon. Omituista musiikkia on tulossa, ihmiset! Nyt piti kuitenkin saada kaikki jäsenet torstai-, perjantai- ja lauantai-illoiksi samaan paikkaan, mikä ajatuksena kuulosti täysin utopistiselle näin lyhyellä varoajalla. Onneksi se onnistui.

"ei lähetä tälle nykyää nii suositulle punkrock-linjalle ollenkaa"

Torstain treeneissä huomattiin että tauko ei ole haitannut soittoa lainkaan, ennemminkin kuulosti tosi hyvältä, paitsi kaikista tuorein biisi jota ei ole soitettu kuin kerran livenä. Sitä jankattiin että saadaan lihasmuisti toimimaan, säästetään niitä harvoja aivosoluja parempaan käyttöön. Elämänkoulun filosofian ylioppilas Happo-Olli sen on sanonut: jos joutuu kattoo mitä soittaa ni fiilis kärsii! Viisaan miehen sanoja. Olli ei juuri koskaan katso soitintaan, ja kuulostaa silti kuin soittaisi silkkihansikkain.

"mikään ei vedä vertoja paskantahmeille tisseille"

Perjantaina sovitaan seuraavaksi päiväksi treffit treenikselle neljäksi että voidaan soitella kevyesti ja lähteä roudaamaan viideksi Henkkaan. Sovittiin ilmeisesti että Matti hommaa auton. Minä saavun paikalle puoli viisi koska olen krooninen myöhästyjä. Saan kuitenkin omantunnon typeristä asioista ja rupean paasaamaan pojille että on tärkeää olla tasan viisi Henkassa kun niin on sovittu, on kuulkaa epäkohteliasta myöhästyä. Matti eikä täten kuljetusvälineistökään ole vielä tullut joten soitto hänelle.
- Ootko tulossa?
- Oon, viidekshä me sovittiin?
- Eiku neljäks, viideltä piti olla henkassa. Saitko auton?
- Tä?

"kuinko monella teistä on tänään krapula?"

Ehdittiin jo soittaa lämppäriksemme hommaamalle bändille Phantom noiselle (aka petteri pulakka & the band) mahdollisen transportointiavun toivossa, mutta Matti osoitti luotettavuutensa ja saapui paikalle epäluotettavan ajoneuvon kanssa. Auto täyteen romua ja rekvisiittaa ja kysymys ilmaan kukaa ajaa rottelon pisteestä A pisteeseen B? Ei vapaaehtoisia jolloin enemmistö päättää että minä. No, eipähän tarvi kävellä.

"siinä ajassa syntyy keskonen"

Roudaus. Odottelu. Soundcheck. Lähetään meille. Toisen bändin soundcheck. Ei vittu miksei viritetty nyt valmiiks. Ei lähetäkään vielä. Ootetaan tämä ja viritetään. Viritetään. Käydään naisten vessassa. Juodaan limppari. Kuvataan valoja. Poltetaan tupakka. Lähetään meille. Käydään minun äidillä. Ai teilläki? No käydään, mut eka kioskilla. No nyt mennään meille. Iha hieno lakana, pue viittana! Ei vittu, kello. 21.45. Lähetään.

"se kertoo tavallaan ihmissusista"

Videokameralla kuvailua. Niko huolehtimaan minidiscistä että jos joku kerranki muistas painaa sitä reciä. Niko huolehtii minidiscin ja videoinnin. Petteri leikkii vähän kameralla ennen keikkaa. Ja sit soittamaan. Jos ei ollut paras keikka niin ainakin yksi parhaista. Hyvä että oli nauhurit mukana.

"on ollu joskus paremmat bileet hautuumaalla"

Takahuoneeseen juomaan kaljaa ja jallua ja olemaan loppujen lopuksi kunnossa jota joku joskus on kutsunut 'tuubaksi'. Hyvää mieltä että lipuista huolimatta ihmisiä oli tullut paikalle, täällä on siis ihmisiä jotka tietävät orkesterimme!

"teimme juuri maailmanennätyksen siinä miten nopeasti voit haistaa miehestä että miten pahalle se haisee"

Seuraava aamu. Krapula. Viesti ollilta että hän oksentaa. Puhelu petteriltä että roudaamaan. Roudaamaan. Kattomaan keikka videolta. Puhelu matilta että eikös se roudaus oo tunnin päästä. Ei ku se meni jo. Ei vittu petteri. Vittu ku pitää leikkiä sillä kameran nightvisionilla etkä voi sit ottaa sitä pois ennen ku annat sen nikolle. Koko nauha pilalla lähes kokonaan. No kuunnellaan minidisc. BLANK. Vittu blank.

"jos teistä tuntuu että meillä on vaivaantunut fiilis ni se ei piä paikkansa"

Tämähän oli ihan kiva piristys näin vuoden alkuun tällainen pikakeikka, lämppäribändikin oli hyvä, poikien ensimmäinen virallinen keikka taisi vielä olla. Seuraavaksi koitetaan hoitaa keikkaa keväälle ja kesälle, mutta sitä ennen uusia biisejä ja Helsingin sessiot valmiiksi. Rauhaa ja rakkautta, kuten hokema kuuluu.

-mikko

VIDEO:

Tupakkaa on, mutta
mistä filtteri .(mpg).KUVIA:


Lisää kuvia >>