ETUSIVUDRSKIRJOITUKSIAMEDIAKEIKATVIERASKIRJAIN ENGLISH

KEIKKAPÄIVÄKIRJA: Pieksämäki, Galaxy 30.9.2006

Kylläpäs syksy kuluu nopeasti, ei ole oikeastaan ehtinyt edes huomata että edellisestä keikasta on jo kaksi kuukautta! Mutta onneksi aika ei ole kulunut pelkästään peukaloita pyöritellessä, heti edellisen keikan jälkeen tuli ajankohtaiseksi tarkastaa uuden perkussio-pasunisti-nistimme Lassin asemaa DRS-jäsenenä. Katsos, jos joku osaa soittaa pasuunaa niin onhan se paljon asiallisempaa antaa pojan päräytellä torveaan kuin tuhlata hyvää potentiaalia kapuloiden varressa. Ensin tietysti testattiin soittimen käytettävyys DRS-ulosannissa, tärkeintä kuitenkin oli että uusi tulokas tuntui olevan jo yksi meistä. Sovittiin rooliksi pasuunansoiton ja tarvittaessa ekstraperkussioita.

Tarvittiin siis jälleen perkussionisti, jota etsimme samalla kun pasuunoita sovitettiin vanhoihin ja uusiin kappaleisiin. Lopulta tomien taakse päätyi Lassin rumpaliystävä, jonka nimi on myös Lassi. Kätevää. Nyt tämä uusi, pikku-Lassi oli saman urakan edessä kuin kaimansa oli ollut vain pari kuunkiertoa aiemmin: opetella kahdessa viikossa kymmenen kappaletta keikalle. Onneksi nämä uudet pojat ovat ammattilaisia, niiltä homma hoituu nopeasti ja varmasti.

Matkaan vaan! Suunta kohti Pieksämäkeä. Tänään Pieksämäki, huomenna Tokio! No ei vaan, matkaan lähdettiin mielessä melkein varma tieto siitä että yleisöä tuskin tulee kourallista enempää.

Paikan päällä on aina mukava kuulla jos saakin jotain ylimääräistä kuin mitä on luullut. Tällä kertaa se oli kinkkusämpylöitä, kurkkua, siideriä ja olutta sekä sauna takahuoneessa. Yksinkertaista mutta mukavaa ekstraa, kun oli luullut että paikka tarjoaa vain katon pään päälle ja tarvittaessa aamuisen potkun persuuksille sitä kerjäävälle.

Soundcheck tehtiin baarin jo auettua, mikä ei olemattomia asiakkaita haitannut. Pari nuorta eksyi jossain vaiheessa oluelle ja Lassin pasuuna innoittikin nousuhumalassa olleet vaatimaan torvisooloa, jonka hän lurittelikin luullen käskyn tulleen miksaajasedältä. Hyvä että pasuuna toimii muidenkin mielestä. Tsekin jälkeen valuimme takahuoneeseen oleilemaan, koska illan toisen esiintyjän, legendaarisen kuopiolaisen glam rock -pumpun, Rosy Dreamin kanssa oli sovittu että me soitamme ensin johtuen soittimiemme paljoudesta. Pari tuntia oluen ja alastomien miesten parissa ja olimme valmiita soittamaan. Periaatteessa soitimme keikan Pieksämäen Kuninkaalle, Rota-miehelle joka oli kaverinsa kanssa tullut katsastamaan meitä. Muu yleisö oli niin tiiviisti piiloutunut seinän vieriin että ei olisi uskonut että siellä muita onkaan. Eräs herrasmies muistutti kuitenkin olemassaolostaan: "Vittu miten paska bändi!" Rota kuitenkin tykkäsi ja se on tärkeintä.

Yllättävän hyvin kuitenkin soitettiin, uudet jäsenetkin ovat päässeet hyvin bändiin sisään. Yleisön ns. näkymättömyys ei lamaannuttanut niinkuin joskus saattaa käydä, hyvä harjoituskeikka. Keikan jälkeen oli mukava olla vain takahuoneessa omalla porukalla ilman sitä yläkerrassa pauhaavaa poppihelvettiä. Hyvä mieli kaikilla, hyvä, olihan tämä syyskiertueemme avauskeikka. Päätöskeikka sitten viikon päästä Helsingissä. Voi tätä kiertue-elämää... Tokio, täältä tullaan!

- Mikko

VIDEO:

Olli ja asiaa (.mpg)KUVIA:

Lisää kuvia >>