ETUSIVUDRSKIRJOITUKSIAMEDIAKEIKATVIERASKIRJAIN ENGLISH

KEIKKAPÄIVÄKIRJA: 21. - 22.4.2006 Ääni ja Vimma (Gloria, Helsinki)

Lähdimme tsadia kohti tällä kertaa hyvin valmistautuneina, kahdella henkilöautolla ja edelliseen reissuun verrattuna useammalla kusitauolla ja suuremmalla määrällä alkoholijuomia. Jyväskylään asti oli tunnelma asiallisen rauhallinen, johtuen naisseurasta, joka heivattiin Jyväskylän kohdalla huoltoasemalla ulos autosta ja jatketiin poikamies voimin. Siitä alkoikin sitten tässä yhteydessä sensuroitu osuus matkasta (verta, kusta ja lisää paskaa).

Paikan päälle saapuessamme huomasimme nuorisoa olevan liikkeellä jonoksi asti, ja mikäs sen parempaa! Jo alkukarsintojen jälkeen pohdimme poikain kanssa, että ei me olla tultu voittamaan (niinkuin Hanna ja Jani) vaan taivoitteemme ovat paljon korkeammalla, eli tarkoituksena on ainoastaan hämmentää. Taivoitteet täyttyi ainakin siinä määrin, että tuomariston "soturit" olivat hämillään ("mitä ihmettä, lavalle asteli outoa porukkaa ja sitte ne alkoi soittaa. En mä tiedä tykkäsinkö vai en", totesi tuomariston jäsen, Teräspetoni-yhtyeen kitaristi). Ja kai se tykkäsi, koska finaaliin päästiin. Se oli meille voitto ja voiton huumassa tietenkin menimme Kallioon juomaan. Tietenkin!
Seuraavana päivänä oli finaali. Ei voitettu. Ei tultu toiseksi eikä kolmanneksi. Ei harmita. Yleisö tuntui tykkäävän ja kaikki 2 levyä meni kaupaksi. Aivan loistavaa. Helsingin nuoret osaavat ottaa kaiken irti keikasta. Tukat heilui ja kädet viuhtoivat niin maan perkeleesti, kiitos siitä!

Illan parasta antia oli silti Kärtsyn ja Petteri P:n kohtaaminen:

Kärtsy kävelee ohi ja tuijottaa Petteriä. Petteri tuijottaa takaisin. Kärtsy laittaa käden Petterin olkapäälle ja sanoo "hyvä bändi teillä", johon Petteri vastaa "WALTARI". Joo, tällä kertaa jäimme keskustaan ja joimme päät täyteen. Seuraava aamu olikin yllätyksiä ja takaiskuja täynnä. Basistin autoon oli murtauduttu ja olipa ihmishengestäkin kyse, mutta se ei kuulu meille eikä teille.

Matti, Petteri ja Olli lyövät nyt päänsä yhteen ja tähtäävät henkisesti kohti itärajaa uusien biisien merkeissä.

-Kirjoitti Ovi-

VIDEO:

Ääni ja vimma -bändikisan finaalissa:

Pudding in
China
(.mpg)