ETUSIVUDRSKIRJOITUKSIAMEDIAKEIKATVIERASKIRJAIN ENGLISH

KIRJOITUKSIA: Matti muistelee

Kevät on ihmeellistä aikaa. Jokainen minuutti on hetki ennen täydellisintä täyttymistä, jonka koin ensimmäisen kerran 7-vuotiaana kesäloman alkaessa. Jokseenkin harmillista on huomata kadottaneensa kontrastin äärimmäisen laiskuuden seurauksena, jonka valheellisesti väitin jopa itselleni olevan etsimistä. Mitä vittua esimerkiksi on vappu, jos juo 104 päivää vuodesta?

Olen kärsinyt kevät flunssasta jo liian monta vuotta. Eivät leikkaa, koska en kuulema kärsi tarpeeksi. Tarvitsen mädäntyvän paiseen nieluuni, jonka voi huomata vain korvanenäkurkku-lääkäri, jolle ei makseta työttömyyskorvauksilla. Loppujen lopuksi: mitä minä vielä valitan? Minulla on sentään pää kurkkuni jatkona, joten voin olla onnellinen vuotavasta nenästäni ja kolmen paarin alipaineen sisältävästä päästäni.

Oletteko ikinä huomanneet keväisin katuja puhdistavia autoja? Ne pitävät kovaa ääntä. Yksi parhaista terapeuttisista neuvoistani on mennä huutamaan vittua ja perkelettä niiden viereen. Kukaan ei kuule sinua sen metelin keskeltä ja julkisella paikalla "minä olen vittu ny vihanen"-tyylisten lauseiden huutaminen sadan db:n paineella on.....no ainakin ihan kivaa, jos nyt ei niin terapeuttista.

Olen ajatellut ryhtyä keskustelemaan ihmisille melodioilla. Kaupan kassat, bussikuskit, kyselevät turistit...kaikille mä laulan.

matti