ETUSIVUDRSKIRJOITUKSIAMEDIAKEIKATVIERASKIRJAIN ENGLISH

KEIKKAPÄIVÄKIRJA: Matin fiilikset bändikisan finaalista

Voitte uskoa, että tulimme raivoa ja intohimoa puhkuen nuorisotalo 44:lle lauantaiaamuna klo 11.30. Keikka alkoi jo klo 12.00, koska bassomiehellämme oli ristiäiset. Tuomariston mielestä näytimme lavalla teennäiseltä. Liekkö ajatelleet asiaa pidemmälle, tai jotain, mutta tottahan se oli. Paha esiintyä moiseen aikaan edukseen, jos bändi toimii parhaimmillaan kännissä kännisille keskiyöllä. Tiedämmepähän sitten miltä tuntuu soittaa buusterissa livenä. No mutta, voitto meni muualle, tällä kertaa ehkä ihan oikeallekkin bändille. Onnee vaan bill cosby show bändin jätkille.

Päivähän siis piti sisällään kaksi esiintymistä. 15 min. päivällä ja 30 min. illalla. Olimme myös illan ensimmäinen bändi ja aloitimme siis klo 19. Keikkaa edeltävä parituntinen meni hioessa laulavan solistimme ruumista keikkakuntoon. Raukka kun väännytti selkänsä päivän keikalla ja minä sain kunnian lievittää hänen tuskaansa zon-merkkisellä valmisteella..Sitä hierotaan selkään ja sitten se viilentää ja rentouttaa lihaksia. Laitoimme sitä oraaliin. Ajattelimme sen tehoavan paremmin niin.

Siirryimme nuokkarille. Ollin yksikielinen basso oli mennyt rikki aiemmin päivällä ja menimme yläkertaan juottamaan elektroniikan uusiksi. Bassosta ei edelleenkään tämän jälkeen kuulunut mitään, joten turvauduimme varabassoon. Sillä ei voi hakata peltiä, koska se on Mikon basso ja Mikko ei yleensä lainaa edes saksia. Vanha basso menee edelleen lyömäsoittimesta ja saimme samalla kuitattua tuomareille, kun niin kovasti valittivat meidän maneereista.

Minulta taisi katketa taas kieli keikalla. Onneksi Petterin kitara kiroilee neljälläkin kielellä ilman, että keikkaa tarvitsee keskeyttää. Pieni viritys vain ja takaisin paahtamaan. Jouduimme kuitenkin jättämään yhden biisin välistä vituiksi menneen aikataulun takia. Paikalle ilmeisesti tuli enemmän ihmisiä kuin järjestäjät odottivat ja jouduimme viivästyttämään keikkamme alkua pihalla olleen jonon vuoksi.

Ei kai tässä sitten muuta. Me menemme valmistautumaan ensi vuoden kisaa varten.

-m

KUVIA:


Kuvat:
Lasse Hartikainen