ETUSIVUDRSKIRJOITUKSIAMEDIAKEIKATVIERASKIRJAIN ENGLISH

KIRJOITUKSIA: Terveiset treenikämpiltä

Katselimme uusia kappaleita joulukuussa Matin ja Ollin kanssa. Saimme iloksemme todeta, että vuoden mittaan verkkaiseen tahtiin valmistuneet tekeleet ovat edelleen "olemassa".

Mikko saapui Kuopioon kolme päivää vuoden vaihtumisen jälkeen. Hän oli yhden päivän verran myöhässä sovitusta ajasta. Mikko oli joutunut jättäytymään pois Kuopioon tuovasta autokyydistään Lahden kohdalla, koska peräkärrin heilunta oli ollut hänelle liikaa. Matkaa edeltänyt, kahden päivän verran kestänyt, juhlinta oli aiheuttanut takapenkillä istuneelle basistillemme oksennukseen johtaneen matkapahoivoinin. Lisäksi Mikko kuvaili meille yksityiskohtaisesti matkalla vallinutta paniikkihäiriön kaltaista tilaansa. Mikko saapui Kuopioon treeneihin seuraavana päivänä aamujunalla. Hän oli viettänyt yön Lahdessa sukulaistensa luona. Matti totesi treeneissä rauhallisesti, että bändi on tasan yhtä vahva kuin sen heikoin lenkkikin on. Annoimme tietenkin Mikolle anteeksi, vaikka olemmekin pettyneitä hänen anteeksiantamattomaan heikouteensa.

Kun olimme tarkistaneet, että kitaristimme ja basistimme soittavat edes suunnilleen samoja kappaleita, olimme valmiit aloittamaan rumputalkoot. Perkussio Lassin ja rumpali Petterin kanssa työskentely on kiitettävän nopeaa ja tehokasta. Olen varma, että se johtuu vuosien varrella yhdessä viettämästämme ajasta - enää ei tarvitse kiivetä perä edellä puuhun tai mennä merta kauemmas kalaan.

Puhalinsoittajat Lassi ja Inari tuovat uutta potkua itselle jo turhankin tutuksi käyneeseen uuteen kappaleeseen, ja lopulta koko orkesterin kanssa yhteisvoimin suoritettuna kappale syntyi uudelleen, entistä kivemmaksi. Myös toinen uusi, kesällä esityskuntoon valmisteltu, kappale sai taas otteen minusta, ja olen varma, että sekin on onnistunut tekele. Hymyilen, koska tiedän, että olemme onnistuneet! Tarvitsemme kappaleiden kanssa vain paljon lisää harjoitusta.

Kahden päivän päästä on keikka Kuopion Henry's pubissa Vauvan kanssa. Katsotaan, jos uutukaiset tulevat esitetyksi siellä.

Kaikkea hyvää sinun uudelle vuodellesi!

-Petteri