ETUSIVUDRSKIRJOITUKSIAMEDIAKEIKATVIERASKIRJAIN ENGLISH

KIRJOITUKSIA: DRS ´sessio I

Ensimmäiset taltiointisessiot järjestettiin 16.10.2004 Lumi ei ollut vielä laskeutunut ja oli todellakin syksyinen lauantaipäivä. Tarkoitus oli saada kesän ja syksyn mittaan tehdyt DRS-kappaleet jossain muodossa johonkin formaattiin, ennen kuin basisti katoaisi kolmeksi viikoksi etelään ja me jäisimme treenitauolle.

Taltiointi tapahtui kahden konkkamikin, yhden särötetyn overheadin, kahden laulumikin, neliraitaisen mikserin ja minidiskin voimin. Eli sillä ainoalla oikealla meiningillä. Eli treenikämppämeiningillä, livenä!

Parin tuntia kestäneen mikkien asettelun jälkeen päädyimme seuraavaan ratkaisuun: Nauhoitimme rummut särötetyllä overheadilla ja toisella konkkamikillä, joka oli asetettu basarin eteen. Bassot otettiin tuolla samaisella mikillä. Ihmeen toimiva asetelma. Perkussiorummut hoiteli näissä sessioissa Tommi. Ne nauhoitettiin toisella konkkamikillä, joka taltioi myös kitaran. Laulut otettiin suoraan mikserin läpi minidiskille.

Yllätyimme soundien toimivuudesta, päätimme samalla, että tätä bändiä pitää aina nauhoittaa vähän rosoisemalla meiningillä kuin yhteiskunnan normit sallisivat. Rock ei saa olla liian puhdasta.

Kappaleet saatiin purkkiin ensimmäisellä tai toisella otolla. Olimme treenanneet suht. ahkeraan viime viikkojen aikana. Ilmapiiri oli varsin leppoisa ja työntäyteinen. Voidaan sanoa, että pääsimme tavoitteisiimme. Tästä on hyvä jatkaa.

Aaaaaaaaaaaarrrghhh...
Yllä Lassen ottamia kuvia sessioista.

Petteri

KUVIA: