ETUSIVUDRSKIRJOITUKSIAMEDIAKEIKATVIERASKIRJAIN ENGLISH
KEIKKAPÄIVÄKIRJA: 8.1.2010, Henry's Pub, Kuopio

Zzzrri. ppäk. Gggd.

Vuosi alkoi näillä sanoilla. Satuin oleman saunassa vaatteet päällä kattila kädessä. Kävi niin että löysin tuon yllätyksen tilan, jossa leikit jäivät kesken lelujen puutteessa, mahassa purisi kuin puuro olisi tipahtanut lusikalta. Puuro oli tuoksuvan lämmin, mutta kuitenkin niin kylmän kaunis, olihan se ollut kuin kissa pöydällä jo monta pitkää aikaa. Kohina, mustavalkoista puuroa avaruudessa, kuitenkin rikkoutui.

Lavan takaa ilmestyi orkesterimme uusi puhallinsoittaja, soitti kuin sulat päässä, tanssi kuin lava olisi mussoliini. Tila ei kuitenkaan antanut periksi eikä manteli oikein tahtonut kuulua yleisöön. Ensi kerralla ehkä isompi ja pienempi soitin, ja isompi mikrofoni. Visio on silmän takana.

Soittaja löytyi aivan saunan takaa, sieltä kömpi meille sulkainen pärstä. Lauteilla istuessa rakastuu melko helposti, mutta oven takaa turpaan sitä yksinkertaisesti pärähtää. Tässä tapauksessa ovea ei tarvittu.

Yhteiskeikka helsinkiläisen P***starsin kanssa oli hedelmällinen. Perustimme melkein melodica-yhtyeen ja puhuimme muutenkin aivan talvisista asioista. Toivottavasti saamme tulevaisuudessa tilaa puhua lisää, esimerkiksi etelän matkoista.

Kaikki keikan anti dokumentoitiin huolella. Meillä oli kolme kameraa tyhjine kasetteineen. Kuin käsikirjoitusta seuraten kuvasimme keikkaa yhdellä ja taka-lavaa kahdella kameralla. Siitä pätkä palan painikkeeksi. Ja Kuva.

-Pasuuna

Kuvat: Lasse Hartikainen