ETUSIVUDRSKIRJOITUKSIAMEDIAKEIKATVIERASKIRJAIN ENGLISH

KIRJOITUKSIA: Studiosta ranta-toivalassa 14. - 15.7.2008

Katselen näyttöpäätteellä olevia matoja. Ne ovat eri värisiä ja niitä on paljon. Olli soittaa parhaillaan sinne uutta matelijaa, ja kielisoittimien luoma kokonaisuus alkaa hahmottua lopulliseen muotoonsa. Loput piikikkäät lyömäsoitinmadot olimme saaneet pyydystettyä eilen Lassi Y:n avulla, joka on osottautunut todelliseksi piikkimatogurugsi. Pasuunamadot sen sijaan luikertelivat osaksi käsistämme, ja Lassi P:n oli meditoitava edellisen yön ylitse ja uhrattava suurelle pasuunajumalalle osa minuuttaan.

Baritonikitarat soitellaan sisään vaivattomasti. Ainoastaan pari vikkelähköä kohtaa tuottavat madot, joita Olli ei saa kesytettyä ilman irvistystä ja naaman punoitusta. Se tuottaa minulle suurta nautintoa. Mielestäni on hienoa olla osa musiikkia, joka on juuri sopivasti soittajan kykyjen rajoilla - ei liian haastavia ylitse pääsemättömiä juttuja, eikä liian helppoja rämpytyksiä. Matot eivät antaudu kaunissuomuisina, ja lopulta purkkiin saadaan punkrock tyyliset "parempaan ei pysty" tulkinnat.

Mikko tuo Lassi P:n rikospaikalle ja Tero alkaa taltioida häntä. Itse siirryn jossain vaiheessa Ollin kanssa saunatiloihin ja peseytymisen jälkeen huomaamme iloksemme, että loput pasuunat ovat jo purkissa, ja että olemme valmiit lähtemaan kotiin.

Ja näin olemme velvoitetut toteamaan, etta Ranta-toivala -sessiot ovat siis päättyneet. Saimme taltioitua pohjat kuuteen kappaleeseen ja hommat jatkunevat laulujen parissa Teemun valvovan silmän alla Airakselassa mökillä.

Jäämme odottelemaan jännityksessä mitä tulevan pitää.

-p