ETUSIVUDRSKIRJOITUKSIAMEDIAKEIKATVIERASKIRJAIN ENGLISH

KIRJOITUKSIA: Ranta-toivalan studiossa

Jostain sisiliskojen vierestä herättyään, neljä tuntia unta elimistössään, hän kaartoi koneiden kotia kohti jo aamuyhdeksältä. Siellä haisi viemäriltä. DethMopiilin takakontti tyhjeni ylimääräisestä tavarasta, päästäkseen noilta hajuilta. Mielessä pyöri uni ja nukku. Sitten ne tulivat, muut, ja tavaraa siirtyi tyhjennettyyn konttiin.

Ryhmä I, kohteenaan Ranta-Toivalan teollisuusmetsä, ajoi perille heti, ryhmä II seurasi kohta. Tavaraa siirtyi taas, ja kohta tavaroita oli eri huoneissa ja tavaroiden edessä, alla, päällä ja vieressä oli myös mikrofoneja. Joku laittoi myös takaapäin, mutta siitä ei saa puhua. Sitten juotiin paljon, kahvia. Viisi tuntia laskeutumisesta mikit välittivät ääntä joka antoi luvan painaa rec:iä, ylhäältäpäin. Vihdoinkin astioilla mitä tultiin tekemäänkin siis!

Seitsemän minuuttia Drum'nBassia ja "etsaisiarmoavaikkapyytäisit" -swingiä oli bassarikalvolle liikaa, ja se ei halunnut enää jatkaa. Kello on vasta puoli viisi, ehdit käydä uuden vielä hyvin joo. 40 minuuttia. Kalvo paikallaan. Soundcheck. Öööööööööö. Hetkinen.... Äsken tämä vielä toimi. Öööööö. Mikähän lie tuli. No muuntaja meni tästä-mitä-ilman-ei-voi-tehdä-mitään -laitteesta. Kai teillä joku toinen laite käyttää samanlaista? No ku ei muuten käytä. Kyllähän sitä ehtisi vielä kauppaan jos haluaisi. Haluaako? Eiköhämmyö pojat jatketa huomenna vaan.

Ja se oli hyvä se. Hyviä ääniä tuli. Oli kuuma. Sessiot kestivät x-aikaa ja odottavat vielä loppuunsaattamistaan. Toivottavasti saadaan nopeassa tahdissa tämä kokonaisuus valmiiksi.

Ja katso: nauhoitusmies, johtaja "pistä se kamera vittuun" Tero kehoitti katsomaan dokumentin Zeitgeist ja katsottuani sen kyllä pidin siitä. Jos et ole sitä nähnyt, niin katso se tästä. Salaliittomiehiä se Tero.

-mikko

KUVIA:


Kuvat:
Matti Vassinen